Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Landsforbundert for kombinert syns- og hørselshemmede

©2012

Retningslinjer for korona

2. februar 2021Retningslinjer for korona

Informasjon utgitt 30.01.21

Publisert 02.02.21

Oppdatering fra NAV Tolketjeneste Oslo og NAV Tolketjeneste Øst-Viken etter pressekonferanse lørdag 30. januar 2021

Nye tiltak på Østlandsområdet

Regjeringen innførte strenge tiltak i 10 kommuner på Østlandet fra 23.01.21 og ytterligere 15 i kommuner i randsonen fra 25.01.21.Dette innbar en begrensning på tolkehjelp til personer med døvblindhet.

Oppdatering 30.01.21.

Helsedirektoratet og FHI anbefaler en forsiktig nedtrapping av tiltakene i kommunene på det sentrale Østlandet. De to organene mener utbruddet av den engelske varianten er uoversiktlig. Likevel foreslås lemping av tiltak, spesielt for barn og unge. «Nedtrapping i en uoversiktlig situasjon bør skje gradvis», understreker Helsedirektoratet.

Regjeringen ber folk i Nordre Follo om å holde seg i kommunen, med mindre det er helt nødvendig for dem å reise.

Fra onsdag 3.februar letter regjeringen i tiltakene i Oslo-regionen, men innbyggerne i Nordre Follo bes holde seg innen kommunegrensen også i tiden framover. For de andre

Ring 1-kommunene - det vil si Oslo og Ås - er denne anbefalingen opphevet.

Regjeringens anbefalinger om besøk i hjemmet videreføres for alle kommuner – i første omgang til 10. februar. Det vil si å begrense sosialt kontakt og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som allerede bor sammen. Alle bør unngå unødvendige reiser. Reise til arbeid anses som nødvendig og krav om hjemmekontor gjelder for dem som har mulighet til det.

Åtte kommuner slipper ut av den harde nedstengningen etter smitteutbruddet i Nordre Follo, opplyser regjeringen.

Fra onsdag 3. februar endres noen av tiltakene og hvilke kommuner de omfatter. Da vil kommunene med strengeste tiltakene - den såkalte Ring 1 - reduseres fra ti til tre kommuner: Nordre Follo, Oslo og Ås.

Ring 2 består av kommunene Asker, Bærum, Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Moss, Nesodden, Nittedal, Rælingen, Vestby og Våler.

Fra onsdag 3.februar fjernes Aurskog-Høland, Drammen, Horten, Lier, Marker, Rakkestad, Råde og Skiptvet fra begrepet ring 2.

Lettelsen i kommunene omfatter gult nivå for barnehager og skoler, og aktiviteter. Dette gir kommunene tid til å planlegge om de har behov for strengere tiltak og fortsette med rødt nivå.

Ut fra de strenge tiltakene Regjeringen har innført, vil det fortsatt bli endringer i tolketilbudet for døvblinde. Vi oppfordrer fortsatt til lite utskiftning av tolker rundt brukere. Vi ber tolketjenestene orientere seg om hvilke kommuner tolk og bruker befinner seg i, slik at vi ikke sprer smitte til andre kommuner.

Vi ber tolketjenestene gjennomføre 1.prioritetsoppdrag. I denne prioriteten ligger også det å handle mat og medisiner. Døvblinde lever mer isolert enn mange andre og mange er avhengig av ledsaging for å komme seg ut i frisk luft og få fysisk trening.

Etter vurderinger Ressurskontoret for personer med døvblindhet har gjort sammen med FNDB og LSHDB, åpner vi opp for tolkebestillinger til tur for å holde seg i aktivitet, men da med forbehold om å ikke benytte offentlig transport.

Vennlig hilsen

Hilde Melvold OsenDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn