Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Landsforbundert for kombinert syns- og hørselshemmede

©2012

Pressemelding fra LSHDB på vegne av Bibbi Hagerupsen :

8. desember 2016Jeg sitter i Signo Hovedstyre, som representant for LSHDB (Landsforbundet for kombinert syns- og hørselshemmede/døvblinde) og jeg var dypt uenig i at generalsekretæren måtte fratre sin stilling.

Det er en stor skam at vi ble nedstemt på styremøtet. Det gjør meg utrolig trist. Jeg var med da vi enstemmig vedtok å ansette ham, fordi vi mente han ville være med å gi Signo en bedre framtid med brukerne i fokus. Berge-Andreas Steinsvåg kjenner til døvemiljøet og kan tegnspråk, det er unikt! I tillegg tok han direkte kontakt med vår organisasjon for å bli kjent med oss og få kunnskap om oss.

Jeg opplever dette som diskriminerende ovenfor døve og døvblinde, der de ikke ser på oss som likestilte partnere. Vi har et eget ord for dette og det er audisme. Dette er et ord som kan sammenlignes med rasisme, men der gruppen som blir diskriminert skjer på grunnlag av hørsel, ikke hudfarge. I Signo, hvor ca. 20% av ansatte er døve eller døvblinde, ble det for sterk kost å få en generalsekretær som anser døve og døvblinde som likeverdige!

Vi forventer at Signo ledelsen tar på alvor den sterke reaksjonen medlemsorganisasjonene viser. Hele Norges helsevesen er bygd på brukermedvirkning, i denne saken har ledelsen i Signo elegant oversett dette. Vi mener hele saken må få i gang en prosess om hva som virkelig skjer i ledelsen på Signo, der brukerorganisasjoner blir tatt på alvor som likestilte partnere. Denne saken er en skamplett for hele organisasjonen og vi håper Oslo bispedømme går inn i saken for å få ryddet opp!

På vegne av LSHDB

Bibbi Hagerupsen

StyremedlemDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn