Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Landsforbundert for kombinert syns- og hørselshemmede

©2012

Jungelhåndboka 2012

9. april 2012Trenger du hjelp til å finne fram paragrafjungelen?

Jungelhåndboka 2012 er den eneste oppdaterte guiden gjennom lover og rettigheter innen velferdsretten. Nå kan du bestille årets utgave av det populære oppslagsverket. I år kommer Jungelhåndboka dessuten i nytt design.

- Jungelhåndboka er unik. Alle aktuelle lover og rettigheter innenfor velferdsretten revideres hvert år. For eksempel er Jungelhådnboka oppdatert på Samhandlingsreformen, sier Anne Tjerese Sortebekk, Leder av FFOs Rettighetssenter.

Jungelhåndboka er delt inn i flere kapitler, og tar for seg arbeidsliv, trygdeytelser, helse- og omsorgstjenesten, tilgjenlighet og diskriminering, skole og utdanning, barnevernstjenesten, boligspørsmål og offentlig saksbehandling.

- Bredden i innholdet gjør at Jungelhåndboka egner seg godt som et oppslagsverk du for eksempel kan ha liggende lett tilgjengelig på skrivepulten, sier Sortebekk.

Det er to viktige endringer ved årets utgave; en oppdatering av lovverket som følger av Samhandlingsreformen, samt nytt design.

- Vi mener Jungelhåndboka er blitt både lettere å lese og blitt penere å bla i. Boka er svært omfattende, så vi har fargekodet kapitlene, slik at det er enkelt å finne fram i paragrafjungelen, sier Sortebekk.

Veiviser, håndbok og kursbok
Jungelhåndboka utgis årlig for å kunne gi oppdatert informasjon om lover og forskrifter på velferdsrettens område.

Jungelhåndboka er en skrftlig veiviser til deg som trenger hjelp til å finne fram i den uoversiktlige verden som det offentlige tjenesteapparatet kan oppleves som. Boka tar opp spørsmål innenfor velferdsretten som opplæring og utdanning, arbeidsliv, trygdeytelser, helse- og omsorgstjenesten, barneverntjenesten, boligspårsmål, tilgjengelig, erstatningsordninger, skattefradragsregler og offentlig saksbehandling.

- Fremfor alt håper vi at boka vil bidra til at mennesker som lever med funksjonsnedsettelse og kronisk sykdom får oppfylt sin rett til hjelp og bistand. Boka er tenkt brukt både som håndbok og som kursbok, sier Sortebekk.

Jungelhåndboka  er beregnet for bruk både ved selvstudium og som kursmateriell.

Det finnes også en nettutgave av Jungelhåndboka 2013 på www.ffo.no

Boka er fært i pennen av jurist Tove Eikrem.

Slik bestiller du Jungelhåndboka
Ett eksemplar av boka koster 250 kroner + porto. Ved bestilling av 10 eksemplarer eller mer er prisen 200 kroner per bok + porto.

Jungelhåndboka blir også utgitt på CD-rom som e-bok i DAISY-format.

Du kan bestille Jungelhåndboka på nett:
https://www.ffo.no/no/Rettighetssenteret/Jungelhandboka/Bestillingsskjema/

Den kan også bestilles på e-post: info@ffo.no eller på telefon 96 62 27 31

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn