Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Landsforbundert for kombinert syns- og hørselshemmede

©2012

Informasjon vedr. bildetolktjenesten

27. april 2017Har du en kombinert syns- og hørselshemning og trenger tekst som kommunikasjonsform eller tegnspråktolk i en telefonsamtale? Kanskje oppfatter du ektefellen eller datteren din greit, men ikke personen som tar telefonen når du ønsker å bestille en legetime? Kanskje dialekter kan være vanskelig å oppfatte? Da kan bildetolktjenesten være noe for deg. Men hva er nå egentlig det? 

 

Bildetolktjenesten er en nettbasert tjeneste som tilbyr tegnspråktolking og skrivetolking via skjerm. Tolken befinner seg i et tolkestudio og er ikke selv på oppdragsstedet. 

I samtale med hørende kan du snakke selv på samme måte som i telefon og få samtalen skrivetolket eller tegnspråktolket. Du kan også velge få hele samtalen skrivetolket til/fra tolk. Det finnes forskjellige muligheter for å tilrettelegge tolkemetode i samtalen slik du ønsker det og etter ditt behov. 

Teksten kan oppfattes i tekstfeltet ved hjelp av synsrest eller via en tilkoblet leselist. Tekst og bakgrunnsfarge kan justeres og tilpasses ditt behov. 

For å markere turtaking i samtalen brukes * (stjerne) mellom bruker og tolk. 

 

Hva kan du bruke tjenesten til? 

Du kan både få tolket telefonsamtaler og møter der hørende, døve eller hørselshemmede ønsker å snakke sammen. Du kan bestille legetime, ringe en kollega, du kan ringe barna dine, barnebarn, du kan ringe UD, frisøren, Get – du kan ringe nesten hvor du vil. Unntaket er teletorg-tjenester. 

Du kan også bruke tjenesten i arbeid. Det være seg til møter eller en til en samtale med arbeidsgiver eller kanskje med en kollega. 

 

I noen tilfeller må man forhåndsbestille bildetolk. Dette gjelder samtaler der 

* samtalen skal vare lengre enn en halvtime 

* det skal tolkes til et annet språk enn norsk tale- og skriftspråk 

* tolkingen skjer utenfor bildetolktjenestens åpningstid

 Ellers kan du ringe når du vil i tjenestens åpningstid, til hvem du vil. 

Nærmere informasjon får du i denne linken: www.nav.no/bildetolkDel denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn