Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Landsforbundert for kombinert syns- og hørselshemmede

©2012

Husk å sjekke skattetrekksmeldingen nøye

24. juni 2015Mottar du uføretrygd og har rett på skattefradrag etter overgangsregelen? Da vil Skatteetaten beregne og sende nytt skattekort til de fleste. Der Skatteetaten ikke har tilstrekkelig informasjon til å automatisk beregne nytt skattekort, bør du sjekke det skattekortet du har og be om nytt hvis du har endringer. Hvis overgangsreglene gjelder for deg, vil Skatteetaten i løpet av de nærmeste dagene sende deg papirbrev eller varsle om at det er brev i din elektroniske postkasse.

Stortinget har i forbindelse med uførereformen tidligere i år vedtatt overgangsregler for å hjelpe dem som får en betydelig nedgang i inntekt etter skatt. Nå er den nedre grensen for årlig inntektstap nylig endret fra 6000 til 4000 kroner for 2015.  For de fleste som kommer innunder den nye overgangsregelen vil det beregnes nytt skattekort. Det nye skattekortet er basert på opplysningene Skatteetaten har 1. juni i år om inntekt, fradrag og formue og gjeld.
-Det kan være forhold som vi ikke kjenner til, og som tilsier at du burde hatt et annet skattekort. Derfor bør du sjekke opplysningene i skattetrekksmeldingen nøye. Dersom opplysningene ikke stemmer, risikerer du å betale for mye eller for lite skatt gjennom året, forklarer Pia Høst, seksjonssjef i Skatteetaten.

Stemmer ikke opplysningene bør du endre skattekortet Dette gjør du enkelt på skatteetaten.no. Du kan også bestille papirskjema på skatteetaten.no, eller ringe Skatteopplysningen på telefonnummer 800 80 000.
For enkelte som har rett på skattefradrag etter overgangsreglene er det slik at Skatteetaten dessverre ikke har godt nok grunnlag til å gjennomføre en automatisk beregning av nytt skattekort. Årsaken til at Skatteetaten ikke har disse tallene kan være manglende opplysninger om inntekt og skattetrekk hittil i år.

-For at skatten du betaler gjennom året skal være riktigst mulig,  må du selv vurdere om du vil søke om nytt skattekort der vi tar hensyn til ny grenseverdi og eventuelle nye opplysninger du gir i søknaden, sier Pia Høst
Opplysningene om skattekortet du har nå, finner du i skattetrekksmeldingen.

Er det noe du lurer på, kan du kontakte Skatteopplysningen på telefonnummer 800 80000.
Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn